Karel Çankaya Ankara Yetkili Satıcı ve Servisi

NAT Nedir ve VoIP ile Nasıl Çalışabilir?

Kurumunuzda VoIP(Voice Over IP) altyapısı kullanıyor ve daha verimli hale getirmek istiyorsanız bu yazı tam size göre. İşte NAT ve VoIP kullanımı hakkında bilmeniz gereken önemli hususlar;
nat nedir? voip ile nasıl çalışır
VoIP, IP üzerinden sesin taşınmasıdır. Bu teknoloji günümüzde artık sıkça kullanılmakta, analog iletişim yöntemlerinin yerine geçmektedir. Sesli iletişimin üzerine görüntülü görüşmeyi de eklediğimizde bu tercih artık diğer iletişim altyapılarının yerini almıştır diyebiliriz.

Fakat VoIP’de de her altyapıda olduğu gibi temel problemler çıkabilir ve bu problemlerin giderilmesine yönelik ucuz ve pahalı çözümler bulunmaktadır. Bu problemlerin şüphesiz en önemlilerinden birisi de içerisinde güvenlik sorunsalını da barındıran NAT/Firewall arkasındaki istemcilerin durumudur. Bu yazımızda çözümleri ve aralarındaki farkları inceleyeceğiz;

NAT nedir?
Nat nedirNAT’ı kısaca açıklayacak olursak, lokal ağda bulunan bir bilgisayarın internete çıkarken bir yönlendirici tarafından IP adres ve port numarasının değiştirilmesidir. Çünkü lokal ağda bulunan bilgisayarların IP adresleri ile public internet üzerinden bir erişim mümkün değildir ve IPv4 de dünyadaki IP ağına bağlanabilecek her cihaz için yeterli IP adresi sunmamaktadır.

Bu durumdan ötürü sizin cihazınızın internete çıkmadan önce gönderdiği bilgi, NAT tarafından adres dönüşümüne sokulur ve size gelen cevap da bu dönüşüm tablosundan eşleştirilerek lokal ağdakidoğru adrese gönderilir.

İşte VOIP’de de sorun burada çıkmaktadır. Bir şirketin onlarca hatta yüzlerce IP abonesi olabilir. Bu kadar abone için bu yönlendirmeleri güvenli olarak nasıl sağlayabilirsiniz? Çünkü NAT üzerindeki ayarlar tek başına yeterli değildir ve bunun yanında firewall üzerinde de port açma ayarlarını yapmalısınız ki bu açıklıklar sizi güvenlik konusunda biraz daha düşünmeye zorlayacaktır.

nat nedir stun nedirVOIP dünyasında en çok kullanılan protokol SIP protokolüdür. Sinyalleşmeyi içerisinde barındıran SIP protokolü, ses iletimi için ise RTP protokolünü kullanır. Sizin SIP sinyalleşmesi için NAT ve Firewall ayarları yanında sayısı kimi zaman binleri bulabilecek, gerekli RTP portlarını da açmanız gerekebilir ve her şirket buna güvenlik gerekçesi ile müsaade etmeyebilir.

Peki Çözümler Neler?
Bahsettiğimiz bu durumlarda farklı cihazlar ve protokoller sunulmaktadır;

  1. SIP ALG (SIP Application Level Gateway) Cihazları: Bu, SIP protokolünden anlayan ve SIP paketlerinin içerisindeki IP ve port bilgilerini modifiye edebilen ve cevap geldiğinde iletişimin devamını sağlayacak şekilde IP ve port bilgilerini değiştirebilen cihazlardır.
  2. SBC (Session Border Controller) Cihazları: Bu çözüm SIP ALG’lerin daha gelişmiş bir versiyonudur. NAT özelliğinin yanı sıra güvenlik olaylarını da üstlenir ve şirket ağında daha az konfigürasyon yapmanıza yardımcı olur. Sinyalleşme paketlerinin yanında ses paketlerini de üzerinden geçirdiği için ses iletim problemlerini en aza indirir. Fakat ucuz bir çözüm değildir.
  3. STUN protokolü sayesinde, NAT arkasındaki bir istemci kendi public IP adresini öğrenebilir ve SIP paketini bu bilgilere göre doldurur. İsteği gönderdiği yer ise böylelikle cevap göndereceği public IP adresini öğrenmiş olur. STUN sunucular public internette bulunur ve basit STUN isteğine yine basit bir cevap paketi döner.
  4. TURN: TURN, STUN protokolü üzerine geliştirilmiştir. Public internette bulunan bir Relay sunucu, bütün SIP ve ses paketlerini üzerinden geçirir. İstemcilerin NAT tipine göre farklı davranışlar göstererek iletişimin kesintisiz olmasını sağlar.
  5. ICE: ICE Mekanizması STUN ve TURN ü kullanır. İstemci karşısındaki kullanıcıya, kendisi ile bağlantı kurabileceği IP-port bilgilerini gönderir. Bu bilgileri alan istemci, sırası ile kendisine gelen IP-port adreslerine bağlanmaya çalışır. Bağlandığı anda diğer yolları denemeyi bırakır ve bu yol üzerinden iletişim başlar. Görüşme esnasında bu mekanizma sürekli devrede olabilir ve bağlantı kopması ihtimallerine karşı sürekli başka bir yolu hazır tutma amacındadır.

Yukarıda bahsedilen protokol ve cihazlar dışında küçük veya büyük, ucuz veya pahalı, basit veya karmaşık farklı çözümler de elbette bulunmaktadır. Fakat temelde benzer görevleri yerine getirmektedir. Şirketler veya bireysel kullanıcılar bütçe ve isteklerine göre istedikleri çözümü bulabilirler.

Kaynak: Eyeball, Telecom.Altanai

PRI FCT nedir?

PRİ FCT

PRİ FCT cihazları ; üzerlerine belli sayıda GSM hattı (sim kart) takılarak santralinize bağlı dahili abonelerin GSM operatörleri tarafından servis edilen hatlar vasıtası ile arama yapmalarına olanak veren tümleşik cihazlardır.Analog FCT cihazlarından farklılaştığı en temel nokta ; bağlı olduğu santralle iletişimini PRI protokolü üzerinden yapıyor olması ve çoklu hat bağlantısına elverişli donanıma sahip olmasıdır.

Neden İhtiyaç Duyulur?

Ekonomik Nedenler ;

1-GSM hatlarına tanımlanan paketlere göre GSM den GSM hatlarına (diğer operatör hatlarına ) yapılan görüşmeler lokal operatörlere göre daha ekonomiktir.

2-PRI FCT cihazlarında arayüz programlanabilme yeteneği olduğundan paket aşımları önlenebilir , sim kartlara tanımlanan tarifeli paketlerin eşit kullanımı sağlanır.(tarife denetimi)

Teknik Nedenler ;

3-PRI FCT cihazlarının bağlı olduğu sistemlerden yapılan aramaların cevaplanamaması durumunda geri aramaların , aramanın yapıldığı abonelere yönlendirilebilmesi mümkündür.(akıllı geri arama)

4-PRI FCT cihazı santralde bir PRI karta bağlandığından yapılan görüşmelerdeki ses kalitesi diğer FCT cihazlarına göre daha kalitelidir.

5-PRI FCT cihazları entegrasyonu yapılacak santrale marka bağımsız bağlanabilir.Santralin PRI bağlantısına elverişli teknik donanıma sahip olması yeterli koşuldur.

6-Harici anten bağlanabilme özellikleri sayesinde ,lokayondaki GSM operatörlerinin gönderdikleri zayıf sinyal , anten desteği ile güçlendirilebilir.

7-Yerel operatörlerin kablolama yapamadıkları  kırsal alanlarda haberleşme sorununun kablosuz giderilmesi adına kullanılması en uygun ve en pratik yöntemdir.

Karel DS200 ,Karel DS200S,Karel DS200M, Karel IPG1000 ,Karel IPG500 santralleri  PRI FCT entegrasyonu için uygun santral modelleridir.

 

Karel Ankara , Çankaya

Yetkili Teknik Servis ve Yetkili Satış Noktası :  Nettel Telefon 0312 4350001

Santral hattımı cep telefonuma nasıl yönlendirebilirim?

Özellikle bayram arifelerinde , hafta içinde mesai dolmadan ofislerini terk etmek zorunda kalanların sıkça sordukları , acil çözmeleri gereken bu sorun ile karşılaşıldığında neler yapılabilir ?

Eğer santralinize bağlı dış hat sayınız 4 ü aşmıyorsa ; Aşağıdaki işlemi uygulamanız yeterli olacaktır.

1-Santralinizin enerji bağlantısını kesin.

2-Mevcut dahililerden 11,12,13,14 nolu abonelere giderek ; herhangi şehir içi aramayı 9 tuşlamadan gerçekleştirebilmeniz durumunda sisteminizde akü bağlantısı olmadığından  ve enerjinin santrale bağlı olmadığından emin olabilirsiniz.Eğer 9 tuşlamadan arama yapılabiliyorsa santralin enerjisinin kesilmesi eyleminde başarılısınız ve santralin 1 numaralı dış hattı 11 nolu dahilinize , 2 numaralı dış hattınız 12 numaralı dahilinize , 3 numaralı dışhattınız 13 numaralı dahilinize ve 4 numaralı dış hattınız 14 numaralı dahilinize dönüşmüş olacaktır.

3-Tüm dışhatlarınız 11 12 13 14 nolu dahililere direk bağlandığından , artık her bir hattan ayrı ayrı Türk Telekom yönlendirme özelliğini kullanarak yapmak istediğiniz yönlendirmeyi gerçekleştirebilirsiniz.

4-Bunun için , sinyal alabildiğiniz her telefondan ayrı ayrı ;

*21*gsm numaranız ( yada hattın yönlendirilmesini istediğiniz numara ) ve # tuşlayınız.

5-Ofisinize döndüğünüzde

Herbir sinyal alınan telefondan #21# tuşlanarak işlem iptal edilir

6-Santralinizin enerji fişini priz ile irtibatlamayı unutmayınız.

Bütün bunları yapmayıp , santralinizle ilgilenen Yetkili Servisinize haber vermeniz durumunda ise sisteme özel bir program girilir ve artık enerjinizi kesmek ve farklı noktalardaki dış hatların yönlendirmesini ayrı ayrı yapmak yerine 3 haneli bir kodun 11 numaralı dahili aboneden tuşlanması ile  daima kullanabileceğiniz daha kolay bir yönlendirme yapabilmek adına servis talebinde bulunmanız yeterli olacaktır…

Karel Ankara , Çankaya Yetkili Teknik Servis : Nettel Telefon 0312 4350001

Telefon Santrali ile Çağrı Merkezi Arasındaki Fark Nedir?

Haziran 2016/C.USTA

Telefon santrali de çağrı merkezi de , bağlı olduğu dış hattı (gelen veya gönderilen çağrıları) firma veya kurum içerisindeki çalışanlara(personele) paylaştırmak adına tasarlanmış ürünlerdir. Çağrı merkezi ve telefon santrali işlevsel anlamda her ne kadar  birbirlerine çok benzese de fonksiyon ve donanım anlamında farklılaşıyor.

Telefon santralinin kullanım alanını , kullanım amacını artık hepimiz biliyoruz .Peki ya çağrı merkezi( CALL CENTER)? Nerede kullanılır , nerelerde ihtiyaç duyulur ? Donanım farkı nedir?Belkide sadece bu sorular yanıtlanırsa telefon santralinden farkı da doğal olarak ortaya çıkmış olacak .

Eğer işletmenize , kurum veya kuruluşunuza çok sayıda çağrı geliyorsa  ve eğer müşteri hizmetleri veren veya internet üzerinden tele kampanyalar yaparak bilgi toplama , satış ve pazarlama, bilgilendirme ve takip amaçlı bir yapınız varsa , sizin artık bir çağrı merkezine ihtiyacınız var demektir.

Çünkü ; çok sayıda ve eş zamanlı gelen çağrıyı ,  operatörünüz yanıtlamakta güçlük çekecek , kimi çağrı daha operatör telefonunda çalamadan kapanacak , kimi çağrı tekrar tekrar aramaktan sıkılacak farklı bir yerden hizmet almak isteyip sizi terk edecek ve santraliniz  bu çağrıları kuyrukta bekletme özelliği olmadığından ,” bekleyen sıradaki 1.kişisiniz ”anonsu yapamadığı için kaybedecek.Çünkü telefon santrali bekletmeye alabilir ancak , gelen çağrı asla kuyrukta bekletemez , bu işi çağrı merkezi çözer.Ayrıca telefon santralinden arayıp kapanan (kaçan çağrıları )çağrıları raporlayamazsınız. Bu yetenek , kaçan çağrıların , cevapsız çağrıların raporlanabilmesi çağrı merkezi yetenekleri arasındadır.Unutmayın kaçırılan müşteri çok kıymetlidir…

Eğer müşterileriniz telefon ile arayarak bilgilendiriyor , satış pazarlama hizmetlerini telefondan bilgilendirerek yapıyorsanız ( turizm , konaklama , sigorta hizmetleri , Hukuk Buroları ,enerji dağıtım , hastane hizmetleri , belediye hzm gibi ) müşterileriniz yada hizmet verdiğiniz insanları otomatik olarak arayabileceğiniz sistem telefon santralinden çok çağrı merkezidir.Zira yapılan görüşmelerin ses kayıtlarının alınması , yapılan görüşmelerdeki hizmet kalitesinin ölçeklenebilmesi veya yapılan görüşmelerin uzman kadrolar tarafından eş zamanlı dinlenebilip bazen araya girilebilmesi çağrı merkezi donanımlarının en belirgin özelliklerindendir.Yapılan görüşme sayısı , hizmet veya kampanya çalışmaları ile ilgili başarı raporları ancak çağrı merkezi yazılımları ile mümkün olabilmektedir.

Eğer aranılan ( gelen çağrı yoğun) bir kurum veya kuruluş iseniz , operatörünüzün (sekreterinizin) gelen her çağrıya aynı güler yüz ile cevap vermesini beklemek ancak çok iyimser olmanız halinde mümkündür.Bu sorun , çağrı merkezinde , esnek ve modüler sesli yanıtlama hizmeti ile çözülür,  gelen her çağrı aynı tiyatral ve güleryüzlü bir ön kayıt ile karşılanır. İlgili okurum şunu asla unutmamalıdır ki , size telefon ile ulaşan bir müşteriniz , ne yüzünüzü ne ofisinizi görebilir , bu bakımdan gelen her çağrının kaliteli ve güleryüzlü  bir ses ile karşılanması önemlidir, telefonda sizin görünen yüzünüzdür , vitrininizin süsüdür. Karşılama senaryosunun düzgün , sıkıcı olamayan yapıda alt menülere ayrılmasını sağlayıp , konuyu doğrudan ilgili personele kadar aktarabilmek , hatta sesli bir mesaj kaydını arayana doğrudan okutabilmek , hatta gelişkin (speak to text _ text to speak  ) yapıdaki sistemlerde ; gelen çağrıdan sesli konuşması istenilerek yapılabilen yönlendirmeler ancak çağrı merkezi ile mümkündür.Yine gelişkin donanımlı , IVR içeren ( gelen çeğrılardan şifre , kullanıcı kodu , vadandaşlık numarası taleb edilen ) sistemler , CRM entegrasyonları , yada daha anlaşılır biçimi ile , bankacılık sektöründe hepimizin yaşadığı gibi kredi kart numarası tuşlanarak açılan menulerde işlerimizi çözebilmek için tasarlanan sistemler telefon santrallerinin çok ilerisinde olan çağrı merkezleri ile mümkündür.

Her yapıda kurum , kuruluş Çağrı Merkezi talebinizi karşılamak üzere hizmetinizdeyiz.

Bilgi için lütfen not ediniz…Karel ,Çankaya Yetkili Satıcı Ve Yetkili Teknik Servis;

0312 4350001

www.nettetelefon.com

Telefon Santrali alırken dikkat edilmesi gereken konular ?

Ofisinize  telefon santrali  ve diğer iletişim ürünlerini  satın almadan önce , ihtiyaçlarınızın doğru tespit edilmesi önemli bir konudur. Bu hazırlık aşaması , satın alınacak ürün özelliklerini tanımanız , alacağınız ürünlerin ekonomik ve fonksiyonel olması adına fayda sağlayacaktır.

Günümüz dünyasında haberleşme araçları hızla kabuk değiştirmekte , ihtiyaçlarımıza cevap verebilmek adına sürekli daha fonksiyonel olmakta ve nihayet işler sürekli daha karmaşık hale gelmektedir. Potansiyel kobiler veya firma sahipleri veya mevcut yapılarını değiştirmek isteyen  siz yöneticiler  , bu karmaşayı aşmak adına profesyonellerin görüşlerine , tecrübelerine önem vermenin yanı sıra , karar vermekte zorlanıyorsanız aşağıda açıkladığım adımları dikkatle okuyunuz.

Firmanız telefon santrali hangi tip dış hat ile işdünyasına bağlantılı olacak ?

Harici hat yapısının belirlenmesi , aslında telefon santralinizin yapısının belirlenmesinde en önemli parametrelerden biridir.Bugün Türkiye’nin yerel operatörü olan ve herkesin yakından bildiği Türk Telekom A.Ş. dışında ,  UMTH operatörleri olarak adlandırılan ve alternatif operatörler olarak tanımlayabileceğimiz farklı firmaların ses taşıma ve tesis etme lisansları ( yetkileri ) var.Bundan kısa bir süre önce bu operatörlerin çalışma alanı olan internet üzerinden ses taşıma yetenekleri (kısaca VOIP) yeterince başarılı olmadığından tavsiye edilmiyorlardı. Ancak bir süredir bu alanda  yapılan yatırımlar netice verdi , internet hızının fiber optik kabloların kullanımlarının yaygınlaşması ve diğer yatırımlar vasıtası ile VOIP (voice over IP : Internet Protokolü üzerinden ses taşıma ) kanalları sesin taşınmasında en az yerel operatör kadar kaliteli hizmet vermeye başladı.

Alternatif operatörlerin servis ettiği hatlara , yani internet üzerinden(VOİP) servis edilen hatlar camiamızda SIP DIŞ HATLAR şeklinde tanımlanıyor.Ve işin güzel tarafı , yerel operatörün servis ettiği analog yapıdaki dış hatlardan farklı olarak , bu hatlardan sabit bedel alınmıyor.  SIP dışhatlar mevcut internet hattı üzerine tanımlanıyor . Bu sayede hem internetiniz çalışırken hemde konuşma yapabiliyorsunuz .Bu noktaya kadar evlerimizdeki analog yapıdan çok farklı değil ancak fark şu ki ; SIP hatları çoklayabiliyorsunuz , yani operatörünüzle yapılacak sözleşmede kaç dış hatta ihtiyacınız olduğunu ( aslında kaç konuşma kanalı olacağına karar  vermek daha doğru olacak ) belirliyorsunuz , ve böylece aynı hat üzerinden internet çalışırken beraberinde , örneğin 4 ses kanalıda birlikte tesis ediliyor.

Bunları neden anlattım ?

Eğer SIP DIŞ HAT  kullanıcısı olmaya karar verdiyseniz , santralinizin yapısı da SIP dış hatları desteklemelidir.Bu noktada IP Telefon Santrali aramaya başlamalısınız.(Ankara , Çankaya Karel Yetkili Satıcı Ve Teknik Servisiyiz ,  Lütfen not ediniz : 0312 4350001)

Başka ne tip DIŞ HAT bağlantı şekilleri var ?

Halen en yaygın kullanımda olan dışhat şekli : ANALOG DIŞ HATLARDIR. Bunun dışında ISDN hatlardan bahsetmek gerekiyor.Tümleşik Hizmetler Sayısal Şebekesi olarak adlandırılan bu teknoloji ile kullanıcılara çevrimli sayısal bağlantı kurma olanağı sunulur. ISDN DIŞHATLAR ikiye ayrılıyor. BRI ISDN  hizmeti küçük ofis ve ev kullanıcıları için uygun olurken daha yüksek band genişliğine sahip PRI ISDN: kurumsal çözümlerde kullanılmaktadır.Yaklaşık 2 Mbps band genişliğine sahip PRI hizmeti, Avrupa standardında (E1 PRI) 30 tane 64 Kbps’lik kanala sahiptir ve her bir kanal bağımsız olarak kullanılabilir. Daha az kanala sahip olan BRI hizmetinde ise 2 tane 64 Kbps’lik veri kanalı, 1 tane de 16 Kbps’lik D olarak adlandırılan kanal vardır. D kanalı daha çok kontrol amaçlı kullanılmaktadır. ISDN hizmetlerinde birden çok kanallar aynı anda farklı gereksinimler için kullanılabilirler. Örneğin E1 PRI hizmetinde 30 tane telefon konuşması yapılabilir veya aynı anda kanallardan bir kısmı ses, bir kısmı veri aktarımı için kullanılabilir. Bütün bunlar ne demek ? PRI ISDN 30 kanala nerede ihtiya ç duyulur?

Öncelikle , Santralimizin dış hat sayısını nasıl belirleriz?

Tecrübelerime göre ; santralinizi kullananların sayısının, yani dahili abone sayısının yüzde 25 nin aynı anda dış hatlar vasıtası ile ofis dışı görüşmeler yapabileceğine hazırlıklı olmalısınız. Asla bu kadar görüşme aynı anda olmaz şeklinde düşünseniz bile , kullanıcı sayınızın %25 i oranında dış hattınız olmalı dır , dünya standartıdır.Bu orandan yola çıkarsak bir PRI ISDN devreye karar verecek olan kurum veya kuruluş yetkilisinin, yöneticisinin en az 100 kadar kullanıcısı , çalışanı olmalıdır diyebiliriz.

30 ayrı analog dış hat devresi ile 1 PRI ISDN hat arasında ne fark var ?

Konuşma kanal sayısı adına herhangi fark olmamakla birlikte ( 1 PRI devre de aynı anda 30 kanal görüşmeye müsaittir) ISDN hat tek bir devre çalıştığı gibi  bazı fonksiyonel hizmetleri beraberinde getirir.Santrallerde kullandığımız en belirgin özelliği şudur ki :

Eğer PRI hat almaya karar verdiyseniz , beraberinde sunulan hizmetlerden yararlanmayı da bilmelisiniz.Bir önceki bölümde SIP dış hatta karar verildiğinde nasıl ki bir IP santral alma gereksiniminiz mecburi ise , PRI dış hattın alınması durumunda da ISDN PRI desteği olan bir santral edinmelisiniz.En belirgin faydası ; kalabalık personelin çalıştığı bir ortamda , sekreterinizin işi yoğun olacaktır, 30 kanaldan gelen çağrıların sayısı kimi zaman tek bir sekreterin yetişmesine olanak vermeyebilir yada mevcut sekreterinizi yazı ve döküman hazırlama işlerinde kullanmak isteyebilirsiniz.ISDN PRI hat bu durumda etkin fonksiyonu ile ön plana çıkar.Firma çalışanlarınızın dahili numaraları aynı zamanda önüne konulacak lokal ön prefix i ile beraber dışarıdan doğrudan aranabilir duruma gelir.Bu sayede dahili numarasını bildiğiniz personelin numarasının önüne 3 digitli ön prefixi yerleştirildiğinde aranılan dahili hat direk hatta dönüşür ve aranılan numara sekreteryada çalmak yerine doğrudan abonenin kendisinde çalar.Hem ilave sekreter maliyetinden tasarruf sağlar , hemde gereksiz görüşmelerin önüne geçilip doğrudan hedef personel aranarak zaman kaybı önlenmiş olur.Senaryonun kusursuz çalışabilmesi için  dikkat edilmesi gereken en önemli konu :  dahili abonelerin numara planlarının kusursuz yapılmasıdır.

( lütfen not ediniz : Ankara , Çankaya , Karel Yetkili Satış Ve Teknik Servisi :

Nettel Telefon : 0312 4350001 )

Müşteri Memnuniyeti:

26/02/2015  Hukuk Bürolarında Karel Ip Çağrı Merkezi Uygulaması ve Müşteri Mutluluğu içerikli , örnek teşkil edilebilecek video sunumu izlemek için lütfen ”https://www.youtube.com/watch?v=kpsjghU0jnY” linkine tıklayınız.Neden çağrı merkezi , neden Karel Çağrı Merkezi , Karel Çağrı Merkezi kullanmanın hukuk ofislerindeki katma değeri gibi bir çok yanıtı doğrudan müşteri deneyimi ve mutluluğu ile görüşlerinize sunuyoruz.Kablo altyapısı , çağrı merkezi oturum planlaması ,network donanımları ile tamamı  firmamız tarafından planlanmış ve uygulanmış bir çözüm örneğidir , referans niteliğindedir , Lütfen izleyiniz…

Ip Çağrı Merkezi Örnek Uygulamalar :

09/02/2015 Elmar Karel IP Çağrı Merkezi geçici adresinde devreye alındı .8 operatör , 1 süpervizor ,1 mobil supervizor ilave 10 IPS IP abone kullanıcı kapasiteli DB260 Baz unitesi ve DE260 dect telsiz entegrasyonu ile tamamı Pure IP sistem kullanılmaya başladı.Elmar Yapı A.Ş. grubuna ait ELMAR TOWERS da oluşturulacak yaklaşık 800 konutun satış pazarlama projesinde kullanılacak olan Karel IP Çağrı Merkezi  , toplu konut ve kule inşaatlarının satış ofislerinde örnek bir pazarlama ve denetim entegrasyonudur.

 

Nettel Telefon Web Sitemiz Hizmete Açılmıştır

www.netteltelefon.com Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için, daha işlevsel ve aradığınız bilgiye en hızlı ve kolay biçimde ulaşmak amacı ile şirketimizin web sitesi hizmete açılmıştır.

 

29/06/2014 : 24 agent 1 süpervizor + wall board donanımlı Eliküçük Hukuk Ofisi Çağrı Merkezi Hizmete girdi .Sistem altyapı kablolama hizmetleri , priz sistemleri ile firma network altyapısı Nettel tarafından hazırlandı.Proje kapsamında UMTH operatörlerinden SIP Trunk tahsisatı talep edilerek sisteme entegre edildi. 50 Sip Trunk dışhat erişimi ile sistem e gelen çağrılar kuyrukta bekletme özelliği sayesinde , çağrı kaybetmeden yanıtlanabiliyor. Karel Çağrı merkezi sayesinde yapılan görüşmelerde yarı yarıya tasarruf sağlandı. Firma yöneticileri , yaptıkları yatırımın amortisman bedelinin çok kısa zamanda geri döneceğini belirtiyorlar.Müşteri mutluluğu içerikli video film çekimi plandı.Müşterimizin mutluluğu bizim mutluluğumuz…

16/08/2014 : 5 agent , 1 süpervizor + 1 mobil supervizor kapasiteli Gürcistan – Tiflis Gemikaya Holding bünyesindeki Toplu Konut satış ofisi KAREL ÇAĞRI Merkezi hizmete girdi…

 

 

 

 

Teknolojiyi Takip Edin

Nettel Teknoloji ve iş dünyası gelişmelerini takip etmek için bizi takip edebilirsiniz. Aşağıdaki kutuya ePosta adresinizi yazarak aylık bültenimize kayıt olabilirsiniz.